Mednarodna konferenca

“Socialno kmetovanje”

kot orodje za zaposlovanje ranljivih ciljnih skupin
Mednarodna konferenca
8. november 2016, 10.00 – 15.00
Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta, Oddelek za agronomijo
(Jamnikarjeva 101) Ljubljana – Slovenija

Je socialno kmetovanje res prihodnost našega vsakdana? Kakšni so trendi v Evropi?
Ali je lahko spodbujanje skupnostnih oblik socialne integracije rešitev za boljše vključevanje ljudi na trg dela? Kako lahko vključimo socialno kmetovanje v lokalne in regionalne razvojne programe?

Na mednarodni konferenci za vrednotenje rezultatov projekta GROW bomo skušali podati odgovore na zgornja vprašanja, predstaviti modele ženskih podjetniških skupin, ki so nastale na področju večnamenskega kmetovanja v okviru projekta, ter prikazati različne pristope za integracijo izobraževalnih programov v šolski sistem.

Organizatorji: Ustanova Fundacija BiT Planota, Zavod GOST na Planoti, so.p., Šolski center Nova Gorica, Univerza Szent Istvàn (Madžarska), Interland Conzorzio, Soform Scarl (Italija) v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani – Biotehniška fakulteta, Oddelek za agronomijo.

PROJEKT GROW – RAZVOJ ŽENSKIH SKUPIN ZA SAMOPOMOČ NA PODROČJU VEČNAMENSKEGA KMETIJSTVA je sofinanciran s strani Evropske unije iz programa Erasmus+. Splošni cilj projekta je podpora ženskam s podeželja pri pridobivanju znanj in kompetenc, ki jih potrebujejo za osebnostni razvoj, večjo zaposljivost in vključitev na trg dela.

Projekt se izvaja na treh območjih v Sloveniji, Italiji in na Madžarskem od 1. 9. 2014 do 31. 12. 2016.
FB: @womenGROWproject WWW: http://e-growing-together.weebly.com E: project-grow@outlook.com
Prijave zbiramo TUKAJ do zapolnitve mest oz. najkasneje do 4. 11. 2016.