Socialna ekonomija v Mariboru

Letos je Slovenija od Španije prevzela predsedovanje 14 državam EU, ki so v preteklih letih vložile največ truda na področju socialne ekonomije. Obdobje traja 1 leto in v tem letu se je zvrstilo kar nekaj dogodkov, katerih skupni cilj je povezovanje socialnih podjetjih in krepitev njihovih medsebojnih delovanj.

Tovrstna promocija je vsekakor zelo dobrodošla, saj lahko posledično nastajajo nova socialna podjetja, ki poskrbijo za (pre)potrebna delovna mesta in odličen pozitiven učinek na celotno družbo. Kot navaja Miro Mihec, član upravnega odbora združenja Socialna ekonomija Slovenije, je cilj: “tudi pozicioniranje Slovenije kot pomembne akterke na mednarodnem področju socialne ekonomije.”

Častno mesto evropske prestolnice socialne ekonomije je prevzelo mesto Maribor. Razlog je več kot očiten – v Podravju je namreč registriranih več kot polovica vseh socialnih podjetij v Sloveniji. Nekaj na kar smo lahko izjemno ponosni a hkrati prinaša tudi priložnost za razmislek o nastanku več socialnih podjetij na širšem območju Slovenije.

Več o aktivnostih ter primerih dobrih praks socialnega podjetništva v Mariboru pa na linku: Maribor evropska prestolnica socialne ekonomije

Dodaj odgovor