Strokovni seminar: DDV pri storitvah

Opis programa:

Program seminarja: DDV pri storitvah

Katera država je pri čezmejnem opravljanju storitev upravičena do DDV? Kako izdati račun in kdo je plačnik DDV? Kdaj in pod kakšnimi pogoji je storitev prevoza blaga oproščena plačila DDV? Se je potrebno v tujini registrirati za DDV namene?

  • Določitev kraja obdavčitve (splošno in posebna pravila)
  • Storitev na nepremičnini v tujini (kdaj se je potrebno v tujini registrirati za DDV)
  • Specifika storitev prevoza blaga in potnikov
  • Kaj je obrnjeno davčno breme?
  • Uporaba 76.a člena ZDDV-1
  • Najem nepremičnin in odbitek vstopnega DDV

Predavateljica: Jasmina Malnar Molek, svetovalka za delovno področje davčnih zadev
Trajanje: 4 šolske ure

POGOJI PRIJAVE, ODJAVE IN IZVEDBE PLAČILA
Na delavnico se prijavite preko spletne prijavnice. Na podlagi vaše prijave vam bomo poslali predračun za izvedbo plačila, ki mora biti izvedeno pred izvedbo posveta.
Morebitne odjave sprejemamo pisno, največ 3 dni pred dogodkom, sicer kotizacije iz organizacijskih razlogov ne moremo vrniti.​​

DODATNE INFORMACIJE
telefon: 01/ 5125 416, e-naslov:natasa.lovsin@ozs.si​​​

Opomba: Člani Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljubljana Šiška boste po končanem izobraževanju lahko uveljavljali delno sofinanciranje tega izobraževanja v višini do 50 EUR. Več o pogojih in vlogo za sofinanciranje najdete na sledeči povezavi: http://www.ooz-ljsiska.si/stran/sofinanciranje-izobraŽevanja-Članov-20160411.
Za delavce pa boste delodajalci lahko uveljavljali sofinanciranje od Zavoda za izobraževanje delavcev, v kolikor plačujete prispevek za izobraževanje za zaposlene delavce temu zavodu. Zavod povrne te stroške pod izpolnjenimi pogoji, določenimi v Pravilniku o sofinanciranju izobraževanja in usposabljanja delavcev v celoti (100 %). Opomba: DDV zavezanci dobijo povrnjen znesek brez DDV.

V primeru prenizkega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi.


Tukaj najdete vir objave

Dodaj odgovor